dimarts, 5 de maig del 2020

#GelidaSantJordidesdecasa



#GelidaSantJordidesdesCasa  
El dia 23 d'abril és el dia del Llibre que va ser promogut per la UNESCO el 1995. Aquest dia és també un dia a favor de la cultura, que és una de les grans damnificades d'aquesta pandèmia, la música, el teatre, els recitals... Les festes literàries a les biblioteques han estat irremeiablement cancel·lades, en canvi aquests dies de confinament hem sobreviscut també gràcies a les paraules, la lectura, la música, el cinema... en definitiva infinites formes i formats en què la cultura ens acompanya.Caldria tenir-ho doncs en compte en el futur immediat.
Des de la regidoria de Cultura del nostre municipi es promou un Sant Jordi des de casa, dirigida a tota la ciutadania i en suport a la situació creada per la COVID-19 i de suport de la campanya #quedatacasa

#Hanfloritelsatmetllers                                                       
Aquest punt de llibre virtual l'ha dibuixat l'Adriana Gómez, ella és una jove promesa de la il·lustració, és estudiant de l'Institut Milà i Fontanals de Vilafranca, on cursa el batxillerat artístic . Amb les aules tancades ha pensat aquest gran sol que mira al drac de Sant Jordi i sobre el que s'hi posa una flor d'un ametller que esdevé una rosa.
La inspiració és un poema "Han florit els ametllers" de la Joana Colomé. La recitació de la Marga Hernàndez, i la música i el muntatge del Joan Torné. Aquest poema ens parla de com l'arribada de la primavera, i dels ametllers florits és un motiu d'alegria i de superació de les adversitats. Pensem que resumeix molt bé el moment tan especial que estem vivint i un triomf del Dia de Sant Jordi, dia dels enamorats, la lectura, els llibres i les roses. Va ser publicat en el programa de Festa Major de l'any 2013.

La Joana, entrevistada al Periscopi gelidenc de Ràdio Gelida, l'1 de setembre del 2018. Cliqueu aquí per sentir l'entrevista

La Joana Colomè va néixer el 1933 a Barcelona. Va exercir de mestre, d'una vitalitat envejable, la seva afició sempre ha estat llegir, escriure poesia i la fotografia, és molt activa a l'Associació Fotogràfica-Flash Gelida. Des dels anys seixanta, quan va començar a estiuejar a Gelida, n'és una enamorada del nostre poble i una autèntica ambaixadora arreu on va. Va publicar els seus llibres de poemes en dos llibres l'any 2010 i els va presentar a la nostra biblioteca. Li volem agrair moltíssim els seus poemes que any rere any formen part dels escrits del Programa de Festa Major.
Us animem al fet que descarregueu el nostre punt de llibre i el compartiu.


#ContesPerSantJordi 

Sandra Rossi, la nostra contacontes gelidenca, va voler que tots els nostres petits lectors tinguessin el seu conte especial de Sant Jordi. És per aquest motiu que càmera en mà ens va penjar aquesta meravellosa història. Cliqueu sobre la imatge si voleu el vídeo de la Sandra "La col·leccionista de paraules"




#Quèesticllegint

Per finalitzar aquest confinament la @Biblio.gelida ha fet una crida des de la plataforma Instagram per fer el joc #Quèesticllegint on hem fet preguntes tan indiscretes com Quin llibre tens a la tauleta de nit? o Atreveix-te a compartir amb nosaltres la darrera frase del llibre que estàs llegint, o quin va ser el llibre que et va marcar i que sempre recomanaries.
Entre tots els concursants hem sortejat 5 llibres, un per cada setmana de concurs. Us deixem aquí l'enllaç del vídeo de les recomanacions dels nostres lectors del concurs #Quèesticllegint 






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada