dimarts, 6 de juny del 2023

III Jornades del Modernisme a Gelida

Aquest cap de setmana arriben les III Jornades del Modernisme a Gelida que es desenvolupen en les cases històriques i patrimonials de Gelida.

EXPOSICIÓ Arquitectes i mestres d'obres a Gelida. L'Arxiu Gelidenc ha realitzat un recull de plànos originals d'arquitectes i mestres d'obres que van deixar empremta en la nostra arquitectura gelidenca. L'exposició s'inaugurarà el proper dijous 8 de juny a les 19:00h i estarà oberta fins el dia 25 de juny.

CONFERÈNCIA: La memòria de les dones a través de la fotografia. La historiadora de l'art Carme Huerta ens farà una  conferència sobre el treball de les dones a través de fotografes antigues de l'època del Modernime. Cal reivindicar el paper  de la dona a través de la història i que la fotografia va documentar. La conferència es realitzarà divendres 9 de juny a les 19:00h a la Sala Gran del Centre Cultural.

RUTA TEATRALITZADA: Posant veu al Modernisme. Al llarg del matí del dissabte 10 de juny, es podrà realizar la ruta modernista gelidenca amb la possibilitat de poder visitar l'interior dels jardins de diferents cases de l'època. A cada espai patrimonial ens esperaran les actrius i actors de "Gelida Escola Teatre",  que representarn a diferents personatges gelidencs de l'època llegint poemes de la Dolors Colomer. Es compta amb la participació de la Coral Artesans creada també en aquell moment. La ruta donarà el tret de sortida a les 10:30h a la Capella del Santíssim i d'allà es faran els diferents itenraris proposats. Per als més petits de la casa hi haurà tallers infantils a partir de les 11:00h al Passeig Rosell i Massana.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada