dimarts, 12 de novembre del 2013

NIRADA ENDINS VISITA LA PRESÓ CAN BRIANS

En motiu del Dia Internacional contra l'exclusió social i la pobresa, la biblioteca de Gelida ha estat convidada per la biblioteca Brians 1 Dones a fer una sessió del club de lectura "Mirada Endins".
El grup de lectura de la presó Brians 1 Dones està format per una desena d'internes que compleixen condemna de llarga durada. La seva conductora és la Montse, bibliotecària  Aquesta biblioteca forma part del Grup de Biblioteques associades a la Unesco, com la Biblioteca de Gelida. Donada l'afinitat entre les dues era qüestió de temps que es realitzés una col·laboració entre les dues biblioteques. La biblioteca de la presó realitza dinàmiques de foment de lectura entre les internes, vam considerar que una sessió del Club Mirada Endins esdevenia la col·laboració més adequada.
El llibre triat i presentat va ser "De repente en lo profundo del bosque" de l'escriptor Amos Oz. Aquest títol  ja havia estat llegit a Gelida i havia deixat molt bon regust a les lectores de Mirada Endins.
Ens va sorprendre, molt gratament, que totes elles havien llegit el llibre  i s'havien preparat la sessió a consciència. Coneixien detalladament cada un dels personatges i de les situacions plantejades a la història. Van participar molt activament de totes les propostes de dinamització que vam realitzar. En acabar ens van fer un obsequi, fet per elles mateixes, molt bonic. Unes fulles de cartró que recordaven el bosc d'Amos Oz amb unes dedicatòries molt maques.

L'experiència ha estat molt enriquidora. Ens van tractar amb molta calidesa - fins i tot va haver pastetes i rooibos! -, que al llarg de la tertúlia vam oblidar completament on ens trobàvem.

Moltes gràcies Montse per haver-nos convidat! Moltes gràcies Club de Lectura Brians 1 Dones per haver compartit la lectura en el vostre espai.
FINS LA PROPERA!

2 comentaris:

  1. Moltes gràcies a vosaltres per venir. Ha estat un plaer tenir-vos aquí. La rehabilitació és cosa de tots i les biblioteques podem posar el nostre granet de sorra a través de la lectura. Montse

    ResponElimina