dimecres, 6 de novembre del 2013

LA FUNIFIRA

ELS LLIBRES DEL FUNI

El funi és l'ésser més característic de la mitologia gelidenca, el més fonamental. Gràcies a aquest encreument feliç entre el cíclop i la diligència més desballestada importada del far west (per a nosaltres encara molt més far), la nostra casta de gelidencs es cotitza a un preu alt, que jo gosaria comparar amb el que té la vilafranquina - que a tot estirar compta amb tres o quatre elements que la singularitzent, com el podre de sant Fèlix, que té una difusió molt més ecassa que no aquesta nostra andròmina pagana i quotidiana... (Jordi Llavina, Al Funi es diu... 1992)

El llibre Al funi es diu... és un recull frases, de dites, que es publicaren a diferents publicacions de Gelida i a Ràdio Gelida al llarg de vint anys.
Els funis van ser molt populars i comentats pels gelidencs. Aquest llibre és un testimoni del que es coïa a la societat gelidenca d'aquell moment.


Àlbum del funicular de Gelida. 1920-1982 Recull de fotos en motiu de la restauració del funicular a l'any 1982. Els textos, documents i fotografies són a càrrec de l'historiador local Enric Carafí.                             Gravat d'en Josep M. Serra, publicat conjuntament amb un poema d'en Jaume Vila, dedicat a la Festa Major, en el programa del 1951. 




La biblioteca us recorda que té a la vostra disposició un recull de llibres de col·lecció local de temàtica "El Funi". Us fem un enllaç per fer boca.


Recordeu que tots els llibres es poden consultar a la col·lecció local de la biblioteca.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada